Hoe beginnen met mijn keuken te verbouwen

Sommige huiseigenaren beginnen een keuken verbouwing door te winkelen voor apparatuur. Anderen beginnen met het verzamelen van inspirerende foto’s en kleurstalen. En weer anderen beginnen met het voorstellen van alternatieve plattegronden en lay-outs.

Waarom zijn keuken projecten uitgesteld en uitgesteld voor zo lang?

Verbouwing voelt overweldigend. Het beheer van alle keuzes, details, en afhankelijkheden in een keuken renovatieproject kan mentaal uitputtend zijn. Beslissingsmoeheid kan optreden, waardoor vertragingen voorkomt.
Huiseigenaren kunnen zich het eindresultaat niet voorstellen. Hoe zal alles samen te komen? Zal de afgewerkte keuken er goed uitzien? Met andere grote aankopen, zoals een auto of een huis, wat je ziet is wat je krijgt. Maar met een remodeling project, “wat je krijgt” is niet te zien totdat alles is geïnstalleerd in uw huis.
In feite zijn beide redenen om eerder in het proces met ontwerpers en aannemers te praten. Hun ervaring en begeleiding zal u alleen maar helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, en kan u helpen voorkomen dat u vastloopt.

Volg deze stappen om met uw keuken verbouwing op de juiste voet te beginnen.

Stap 1 Bereid u voor


Van online winkelen tot boetiekjes en supermarkten, de markt biedt vandaag een bijna eindeloze stroom van verleidelijke producten en keuzes. Maar hoe bereidt u zich voor om u een weg te banen door de wijdvertakte wereld van producten voor woningverbetering?

Een beetje voorbereiding zal u helpen het proces in logische en beheersbare stappen te verdelen. Denk na over alle redenen waarom u uw keuken wilt verbouwen – wat is uw motivatie? Wat zijn uw doelen? Schrijf ze op en communiceer ze met uw partner of/en uw gezin.

Als u deze eerste stap met vastberadenheid en vertrouwen kunt zetten, dan gefeliciteerd. Ongeacht de obstakels die voor u liggen, uw beslissing brengt u naar de eindstreep.

In de volgende stappen zullen wij u helpen uw doelen voor uw verbouwingsplan te bepalen. Denk bij het doorlopen van deze stappen na over hoe uw keuken er zal uitzien:

Voldoet de keuken aan de levensstijl van uw huishouden ?
Past hij bij de afmetingen van uw ruimte en deze ook maximaliseert ?
Past hij in uw verbouwingsbudget en tijdschema ?

Stap 2 Beoordeel uw wensen en behoeften


Er zijn veel keukens : – Keukens voor fijnproevers – Entertaining keukens – Familie keukens.

Beoordeel uw wensen en behoeften door te observeren hoe uw bestaande keuken werkt.
Hiervoor hebben wij alles voor jullie op een rijtje gezet :

  • Wie kookt er?
    • Hoe vaak?
  • Welke keukenapparatuur gebruikt u?
  • Vinden er ook andere activiteiten in de keuken plaats? Dingen zoals: papierwerk, computerwerk, entertainment, wasgoed, enz.
  • Hoe makkelijk is het om bij de opbergruimte te komen?
  • Heeft u meer opbergruimte nodig?
    • Waar dan?
  • Hoe makkelijk is het om bij het afval te komen?
  • Bewaart u recyclebare materialen in de keuken?
  • Heeft u meer aanrechtruimte nodig?
    • Waar?
  • Wat vind je goed aan je keuken?
    • kunt u iets veranderen aan uw huidige keuken?
    • Wat vind je niet mooi aan uw huidige ruimte?
  • Welke functies ontbreken er in uw keuken?
  • Heeft u ideeën over de indeling van uw keuken?
  • Welke stijlen en kleuren wil je opnemen in uw keuken?

Het loont de moeite om grondig te zijn. Hoe duidelijker u kunt praten over uw wensen en behoeften, hoe makkelijker het zal zijn om keuken ontwerpers en aannemers uw specifieke visie te laten volgen.

Stap 3 Stel een Remodel Tijdlijn

Hoe lang duurt het om een keuken te verbouwen ?

Als het gaat om verbouwing hangt alles af van de grootte en de omvang van de details van uw specifiek project. Dat omvat uw tijd frame.

Maar wat als je niet veel ervaring remodeling en niet echt begrijpen hoe lang bouwwerkzaamheden duurt? Wat is een goede maatstaf voor het bepalen van een tijdsbestek voor de verbouwing?

Negen maanden is over het algemeen voldoende tijd om te krijgen wat je wilt en blijf binnen het budget voor de gemiddelde keuken verbouwen. Dat is zes maanden om uw project te plannen (zoeken, winkelen, ontwerpen, voorbereiden, bestellen, inhuren en plannen), en drie maanden van contract werk om het uit te bouwen.

Veel huiseigenaren ronden hun projecten veel sneller af, afhankelijk van hoe ze hun tijd gebruiken. Maar neem tijd niet voor lief. Tijd is een hulpbron die u in staat stelt om meer te krijgen van wat u wilt. En we vergeten allemaal hoeveel tijd het kost om te winkelen. U wilt de tijd hebben om producten, verkopers en seizoensuitverkoop te ontdekken.

Het is goed en normaal om te willen dat uw keuken verbouwd op tijd voor de feestdagen. Maar zorg ervoor dat je genoeg tijd te geven, en beginnen met plannen in januari!

Stap 4 Stel projectdoelen


Nadat u uw behoeften hebt vastgesteld, is de volgende stap het opstellen van uw projectdoelen, de verbeteringen die u voor uw ruimte wilt.

Uw doelen kunnen lijken op een of meer van de volgende:

Een verhoging van de doorverkoopwaarde bij verkoop binnen de komende paar jaar
Meer toegankelijke opbergmogelijkheden (prullenbakkasten, laden voor potten en pannen)
Een open indeling om de ruimte groter en lichter te maken
Bijgewerkte, meer energie-efficiënte apparaten
Meer ruimte op het aanrecht in de buurt van de kookplaten
Een strakke, modern ogende keuken in grijs en wit
Nieuwe tegelvloer
Een station voor koffie of wijn (of allebei)
Een oplaadstation voor elektronica


Stap 5 Ga Winkelen ,Winkelen is een grote deal,

Tenzij je een zeer hands-on aannemer of interieurontwerper hebt, maak je waarschijnlijk verschillende belangrijke aankoopbeslissingen alleen. Het zijn inderdaad belangrijke beslissingen.

Om te beginnen, voeg deze belangrijke keukenproducten toe aan uw boodschappenlijstje:

  • Kasten
  • Werkbladen
  • Toestellen
  • Gootstenen en kranen
  • Vloeren
  • Verlichting
  • Backsplash (achterwand)

Binnen elke categorie is er veel te leren over de verschillende merken, materialen, installatiemethoden, onderhouds- en verzorgingsvereisten, kosten, garanties en nog veel meer. Houd uw opties bij in een gedetailleerde lijst of een spreadsheet.

Winkel online en offline, lees productcatalogi, bezoek showrooms en beurzen, en bekijk uw plaatselijke bergingswerven en speciaalzaken. Na verloop van tijd zult u beter begrijpen hoeveel bepaalde items, functies en upgrades kosten en hoeveel u persoonlijk waardeert voor ze te betalen.

Stap 6 Bepaal een verbouwingsbudget

Hier vindt u hoe u een budget maaakt
Het is een van de eerste vragen die een verbouwing professional u zal vragen. Maar je zult niet in staat zijn om met vertrouwen een budget vast te stellen totdat je hebt gewinkeld en verschillende productopties hebt vergeleken.

Op deze manier is het bepalen van een verbouwingsbudget vergelijkbaar met het bepalen van een budget voor uw auto of uw huis. Wat je kunt kopen hangt af van wat je hebt, wat je bereid bent te besteden, maar ook uw financieringsmogelijkheden.

De gemiddelde kosten van een keuken remodel is ongeveer $ 22.000 met een typische bereik van $ 12.500 tot $ 33.000, maar keuken remodellen kan veel meer kosten. Over het algemeen, kasten zijn ongeveer 25-30 procent van de remodeling budget.

Let goed op, schrijf de kosten op, en zoals elke goede shopper, zult u gaandeweg ontdekken hoe u geld kunt besparen ander vindt u hier wat u keuken duur maakt

Stap 7 Doe een beroep op professionals

Wij (keuken ontwerpers) vertalen uw gedachten en ideeën in een functioneel en uitvoerbaar plan. Hier vindt u ons formulier voor ons te contacteren

Er zijn twee belangrijke spelers als het gaat om professionele keuken verbouwing hulp:

  • Een keukenontwerper
  • Een algemene aannemer

De keuken ontwerper, wij zorgen hiervoor dat u ruimte efficiënt en functioneel is.
We nemen de tijd om uw wensen en behoeften te leren en vertalen ze dan in een functioneel, mooi en uitvoerbaar keukenplan.

De algemene aannemer is verantwoordelijk voor het organiseren van producten, materialen en mensen. Ze zijn meestal betrokken bij keuken renovaties, zoals elektriciens, loodgieters, tegel professionals en constructeurs.

Begin vroeg en pro-actief met het binnenhalen van professionals. Hun expertise zal u helpen betere verbouwing beslissingen te nemen, en het maken van vroege afspraken zal ervoor zorgen dat u een plek op hun agenda’s hebben. De meest gerespecteerde professionals hebben het erg druk, en het is gebruikelijk dat een aannemer al maanden van tevoren geboekt is.

Hoe zit het met interieurontwerp of architectonische diensten? Als u uw hele huis aan het verbouwen bent, of grote structurele veranderingen aanbrengt, kan het zijn dat een binnenhuisarchitect of architect u helpt om het project te coördineren. hun diensten zijn niet van cruciaal belang, ook al kunnen ze aanzienlijke kosten toe voegen aan uw project.

Maar als u alleen het remodelleren van een keuken moet hebben zijn wij het aller handigste,
onze professionals hebben een ruime ervaring en zijn deze kleine maar heel belangerijke klussjes gewoon.

Abonneer je zeker op onze nieuwsbrief voor onze nieuwste artikels te kunnen lezen!

[newsletter_form type=”minimal”]

4 antwoorden op “Hoe beginnen met mijn keuken te verbouwen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.