Welke voorwerpen zet ik beter niet in de vaatwasser?

veel mensen huiveren wanneer ze denken aan een keuken zonder vaatwasser. Hoewel een afwasmachine niet bepaald levensnoodzakelijk is, heeft het apparaat de afgelopen jaren wel een plaats in ons hart weten te veroveren. En dat hoeeft ook niet te verbazen, want niemand staat te springen bij de gedachte aan een berg voorwerpen na het avondeten af te wassen. Jammer genoeg kan een vaatwasser niet alle taakjes van ons overnemen. Deze voorwerpen was je dus maar beter gewoon zelf af.

vraag je je al lang af welke voorwerpen je in je keuke nodig hebt klik dan hier .

Je goede keukenmessen

Beschik jij thuis over een professioneel messenset? Een goed messenset is een goede investering maar als je het goed verzorgt, gaat het heel lang mee. Stop je messen daarom dus nooit in de vaatwasser: daar worden ze bot van en je kunt er roestvlekjes op krijgen (heb je al botte messen,Dan investeer je maar beter in een messenslijper.) Je spoelt je messen best kort onder koud stromend water. 

houten keukenvoorwerpen

Lepels, snijplanken, slakommen of spatels; je keukengerei in hout is geen fan van de vaatwasser. Niet alleen zal het op die manier sneller splinteren, ook de kleur zal sneller veranderren en er bestaat een risico dat je houten gereedschap schimmert. Dat zal ervoor zorgen dat je sneller nieuw kookgerij zal moeten kopen.

Messen met een holle handgreep

Hoge temperaturen in de vaatwasser kunnen de lijm smelten die de twee stukken van een mes met hol handvat bij elkaar houdt. Als dat gebeurt, valt de handgreep van het mes uit elkaar. Was dus beter met de hand.

Anti-aanbakpannen

Anti-aanbakpannen zijn fragiel en niet goed bestand tegen krachtige afwasmiddelen. Was daarom dus beter je pan af met de hand en een drupje afwasmiddel. Opgelet, zet je hete pan nooit zo onder koud water, daar kan ze van vervormen.

Met de hand beschilderd steengoed

Tenzij u wilt dat het kunstwerk na verloop van tijd in de afvoer verdwijnt, moet u deze items met de hand wassen.

Eén antwoord op “Welke voorwerpen zet ik beter niet in de vaatwasser?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.