Hoe maak ik een budget

Het is heel normaal om met het budget te beginnen: ”Wat kunnen we voor X euro krijgen?” of ”Hoe ver komen we met X euro?”. Een budget kan mede bepalen wat de mogelijkheden zijn wat betreft de grootte, inrichting, elementen en materialen van de keuken.

Bij je keuken planner willen we jouw droom graag als uitgangspunt nemen – en je helpen bij het realiseren daarvan. Wij richten ons op het vinden van een oplossing die zowel bij je budget als behoeften past en waar je vele jaren plezier van zult hebben. De keuken is namelijk niet alleen maar de plek waar we eten koken. Het is het hart van het huis – een leefruimte waar we elke dag samen zijn.

Een nieuwe keuken is een grote investering maar ook een heel belangrijke voor uw huis. Je bent er iedere ochtend , avond en middag .Je budget hangt af van de kwaliteit die u wenst te hebben .

Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil en kan spenderen aan een nieuwe keuken. De prijs van een keuken is van veel zaken afhankelijk. De opstelling, de toestellen, de materialen, … allemaal dragen ze bij tot het kostenplaatje van een keuken. Daarom is het belangrijk om voor jezelf een budget op te stellen. Hou hierbij rekening met eventuele extra kosten. Als je keuken bijvoorbeeld een volledig nieuwe indeling krijgt, kan het zijn dat leidingen zullen moeten verlegd worden.

Voor minder te betalen

1: Zorg dat afvoer, water en elektriciteit op dezelfde plaats in de keuken blijven. Het verplaatsen van een spoelbak, afwasmachine of andere toestellen die water, elektriciteit of afvoer nodig hebben, kan erg duur zijn.

2: Koop precies dat aantal elementen dat je nodig hebt en niet meer. Als je kiest voor grote kasten, heb je er minder nodig! 

3:Kies materialen die duurzaam zijn en de juiste uitstraling hebben. Denk eraan dat duurdere materialen niet per se beter of praktischer zijn.

4: Denk eraan dat het werkblad vaak een grote kost is en dus zwaar doorweegt in het totale keukenbudget. Overweeg welk materiaal je nodig hebt.

5: Als je het aandurft om de oude keuken zelf uit te breken of de nieuwe keuken zelf te installeren, kun je veel geld besparen.

6: Ook door te kiezen voor kasten in plaats van laden, kun je de prijs laag houden.

7: Maak gebruik van de aanbiedingen voor bij voorbeeld toestellen of je werkblad, als je een nieuwe keuken koopt.

6 antwoorden op “Hoe maak ik een budget”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.